Soja

Kliknij na obrazek, aby powiększyć.

Pobierz zdjęcie

Soja

Soja to roślina strączkowa. Jej nasiona popularne są wśród wegan i wegetarian ze względu na białko, które zawiera. Ta ogromna ilość białka potrafi wzbogacić tak dietę wegan i wegetarian, że nie potrzebują już wsparcia białkowego w innej postaci. Ponadto nasiona soi są bogate w tłuszcz i węglowodany co powoduje, że stanowią ogromne źródło energii.

Jednak jej wykorzystanie w jadłospisie nie jest już tak oczywiste. Jeśli jesteś osobą, która nie wie, jak i do czego można wykorzystać soję? Nie musisz się martwić. Najpopularniejsze wykorzystanie soi to mleko sojowe i kotlety sojowe. Ponadto z soli wykonywane jest tofu i tempach. Te produkty są świetnymi zastępnikami mięsa i nabiału lub też idealnym urozmaiceniem diety. Przepisy jak je wykonać z łatwością znajdziesz w internecie. Chcesz spróbować? Zapraszamy do kupna.

Opakowanie: 500g

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1723kJ/413 kcal
Tłuszcz 19,6g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 2,8g
Węglowodany 17g
w tym cukry 4,8g
Białko 34,3g
Sól 0g
Zamów:
kom. +48 600 35 28 35
zamowienia@pronatura.com.pl