Cukier brązowy z melasą trzcinową

Kliknij na obrazek, aby powiększyć.

Pobierz zdjęcie

Cukier brązowy z melasą trzcinową

Nierafinowany cukier trzcinowy z melasą wyróżnia się od tradycyjnego, białego cukru nie tylko ciekawszym smakiem i brązową barwą, ale również wysoką zawartością cennych składników mineralnych. W szczególności cukier trzcinowy stanowi bogate źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i fosforu.

Cukier trzcinowy, zdrowszy od cukru białego, nadaje się zarówno do wypieków, deserów, jak i słodzenia napojów takich jak kawa czy herbata. Przygotowywanym potrawom i napojom nadaje delikatny i pełny smak o lekko karmelowych nutach. Cukier trzcinowy to ważny element kuchni osób dbających o linię.

Opakowanie: 500g

Wartość odżywcza w 100g
Wartość energetyczna 1700kJ/400 kcal
Tłuszcz 0g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe 0g
Węglowodany 100g
w tym cukry 100g
Białko 0g
Sól 0g
Zamów:
kom. +48 600 35 28 35
zamowienia@pronatura.com.pl