Dietetyczne
Cukier brązowy z melasą trzcinową

Opakowanie: 500g

Nierafinowany cukier trzcinowy z melasą wyróżnia się od tradycyjnego, białego cukru nie tylko ciekawszym smakiem i brązową barwą, ale również wysoką zawartością cennych składników mineralnych.

W szczególności cukier trzcinowy stanowi bogate źródło żelaza, wapnia, potasu, magnezu i fosforu.

Cukier trzcinowy, zdrowszy od cukru białego, nadaje się zarówno do wypieków, deserów, jak i słodzenia napojów takich jak kawa czy herbata. Przygotowywanym potrawom i napojom nadaje delikatny i pełny smak o lekko karmelowych nutach. Cukier trzcinowy to ważny element kuchni osób dbających o linię.

Skład
Wartość odżywcza w 100g
Wartość odżywcza w 100g1700kJ/400 kcal
Tłuszcz0g
w tym nasycone kwasy tłuszczowe0g
Węglowodany100g
w tym cukry100g
Białko0g
Sól0g